V Prešovskom kraji sa zníži počet štátnych úradníkov o 300

09.01.2004 Celý región

Krajský úrad (KÚ) v Prešove bude poskytovať prácu 567 zamestnancom verejnej správy v štátnej a verejnej službe. Od 1. januára t. r. prešlo do jeho agendy po ...
Krajský úrad (KÚ) v Prešove bude poskytovať prácu 567 zamestnancom verejnej správy v štátnej a verejnej službe. Od 1. januára t. r. prešlo do jeho agendy po zavedení novej legislatívy 860 zamestnancov a to vrátane zrušených trinástich okresných úradov (OÚ). Znamená to, že približne 300 z nich nebude mať prácu a budú prepustení. Uviedol to 5. januára na tlačovej konferencii v Prešove prednosta KÚ Jozef Polačko.

KÚ na príslušný úrad nahlási aj hromadné prepúšťanie. Polačko uviedol, že približne 80 percent odborných pracovníkov KÚ a nových deviatich obvodných úradov (ObÚ) na území Prešovského kraja má jasné svoje ďalšie pôsobenie. O konkrétnych menách sa rozhodne do 48 hodín.
Prepúšťanie sa dotkne najmä tých zamestnancov, ktorí pracovali na zrušených OÚ so sídlami v Levoči, Medzilaborciach, Sabinove a v Snine. Strata zamestnania postihne aj tých zamestnancov OÚ, ktorí mali na starosti personálne, resp. , finančné záležitosti. Podľa nového usporiadania všetky tieto otázky dostal do kompetencie riešiť KÚ a to aj za deväť ObÚ v kraji.
Na vyplatenie odstupného sú financie v rozpočtových kapitolách Ministerstva vnútra SR.
Prednosta KÚ povedal, že nemal by byť problém sfunkčniť ObÚ. Zatiaľ sa nikto nesťahuje a novomenovaní prednostovia týchto úradov majú vypracovať plán sťahovania v jednotlivých sídlach. To, či sa objavia voľné priestory po redukovanej štátnej správe, bude známe až v druhej fáze. Teraz je podľa Polačka hlavné vyriešiť personálne otázky.

(jj)
 

Vyberte región

mark